DE LIEVE LIBELLEN

Juni/juli 2018
In de maand juni en deels juli hebben we gewerkt over het thema 'Landen'. De kinderen waren erg enthousiast en namen van alles mee van thuis! o.a. Chinese lampions, een doedelzak, nummerborden uit Aruba en een wereldbol. Erg leuk om dit te bekijken en onderzoeken met elkaar en ook op de grote wereldkaart in te tekenen waar alles vandaan kwam en in welke landen we allemaal wel eens geweest zijn. We hadden geluk dat we ook de weeksluiting hadden tijdens dit thema. Veel kinderen hebben iets over een land verteld op het podium en we hebben natuurlijk leuke liedjes gezongen. De laatste week van dit schooljaar staat in het teken van afscheid nemen van elkaar en alvast wennen, op woensdag tijdens de wisselochtend, in de klas waar je volgend jaar heen gaat. Wij wensen vooral de kinderen uit groep 2 héél veel plezier in hun nieuwe stamgroep!

April 2018
Komende maandag starten wij ons nieuwe thema "gezondheid", in de onderbouw werken wij over ziek zijn. Het kleuterhuis is omgetoverd tot apotheek en in alle groepen hebben wij een prachtige "ziekenboeg". Wij verwachten meteen maandag bezoek van een echte dokter en vrijdag mogen wij een kijkje nemen in een ambulance! De letter van de week is de P van pil. Wij hebben inmiddels al veel nieuwe libellen erbij gekregen! Welkom: Fayah, Guus, Jarno, Lorenzo, Tess, Sara en Femke, wij wensen jullie een hele fijne Libellen tijd..

Vrijdag 9 februari "carnaval"!
Vrijdag was het carnaval op school en was bijna iedereen verkleed. Wat een feest! We hebben gezongen, gedanst en met onze stamgroep een mooie "praalwagen" gemaakt! De onderbouw had samen een circustrein gemaakt, de Vlinders de locomotief en de Libellen en Bijtjes een wagon. Het was een hele leuke "feestelijke" dag. Aan het eind van de middag waren alle vaders/moeders, opa's/oma's, oppas uitgenodigd voor de modeshow.

ROMMELPIETEN
Vrijdag 1 december werden wij verrast door de rommelpieten. Wat hadden ze er een rommeltje van gemaakt in school. Ook had Sint een lange brief aan de kinderen geschreven.
Al onze schoorsteentjes waren gevuld met een prachtig cadeau en iets lekkers!

DANKJEWEL Sint en Piet!
Oktober 2017:
Het schooljaar is alweer een tijdje begonnen en alle Lieve Libellen hebben het weer enorm naar hun zin.
Er zijn best wat veranderingen:
Juf Marjan is nu nieuw bij de Lieve Libellen.
Juf Maartje is thuis en wacht tot haar baby geboren wordt, daarom is juf Ellen er en zij blijft tot juf Maartje weer terug komt. 

Na de vakantie hebben we er ook weer nieuwe Libellen bij gekregen:
​Welkom Jack, Eva, Joep, Ella en Louise!

​We hebben een heerlijk schoolkamp gehad! 'Op een onbewoond eiland'. Iedereen zag er prachtig uit. Wat hebben we genoten! Gelukkig zijn we allemaal weer thuis gekomen.....

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl