MIDDENBOUW

Elke groep heeft een eigen pagina. Hier schrijven kinderen stukjes over dingen die zij meemaken. Verder vindt u er de foto's van elke stamgroep. Gezamenlijke foto's kunt u hier vinden. 

Vroeger en nu
Vandaag een ontzettend leuke opa en oma middag gehad. De kinderen mochten eerst de school even laten zien. Daarna zijn we met elkaar gaan handwerken of hebben we een spelletje gespeeld. Het was een erg gezellig middag. Bedankt opa’s, oma’s, pakes en beppes. (Zie voor foto’s onderaan deze pagina)

Kiekhuus (31-10-2017)
Vandaag zijn wij met de leerlingen van groep 3 naar museum 't Kiekhuus geweest. Dit paste binnen het thema: Vroeger en nu. De kinderen mochten ervaren hoe vroeger de boodschapjes werden gedaan in een oud winkeltje, hoe je in een klaslokaal zat en werkte en ze kregen een verhaal over Ot en Sien voorgelezen.

Uit een oude kist mochten de kinderen twee voorwerpen van vroeger kiezen, alle kinderen hebben een eigen schaduwtekening van de door hun gekozen voorwerp gemaakt. Donderdag a.s. komt Marjolein Spitteler (beeldend kunstenares) bij ons op school en zij gaat deze tekeningen samen met de kinderen uitwerken tot ware kunstwerken. 
(onderaan deze pagina kunt u foto's vinden).

Schrieversronte
6 en 7 november is groep 4 twee dagen bezig geweest met heemkunde.
Maandag gingen we naar Oldeberkoop en hebben de kinderen kennis gemaakt met verschillende gedichten in het Stellingwerfs.
Dinsdag kwam de muzikant Bas van Domburg op school om samen met de kinderen muziek bij de gedichten te maken. 
Het waren twee zeer geslaagde workshops!

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl