DE BLIJE BIJTJES

De blije bijtjes

Juni, Juli 2018
Deze maand stond in het teken van het thema "Landen". In de onderbouw hebben we dit vertaald naar: waar ben je op vakantie wel eens naar toe geweest? Of waar ga je naartoe deze zomer? Zo zijn we over verschillende landen bezig geweest en wat daar te zien is, of het ver of dichtbij is etc. De letter "V" aangeleerd.
Bij ons is Joël  in de groep gekomen en wij wensen hem een hele fijne tijd toe bij de Blije Bijtjes

Mei 2018
We zijn in  deze weken bezig geweest met het thema "Planten". We hebben zaadjes geplant in potjes en bakken, mooie  "graspoppetjes" gemaakt, die we nadat het gras opgekomen was, echt konden knippen. De plantjes hebben we later uiteraard buiten geplant, samen met de kinderen De verwondering was groot, dat er zoiets kleins kan uitgroeien tot zoiets groots. We hebben met een echte "dansjuf" gedanst over bolletjes en zaden die uitkwamen.

April 2018
Komende maandag starten wij ons nieuwe thema "gezondheid", in de onderbouw werken wij over ziek zijn. Het kleuterhuis is omgetoverd tot apotheek en in alle groepen hebben wij een prachtige "ziekenboeg". Wij verwachten meteen maandag bezoek van een echte dokter en vrijdag mogen wij een kijkje nemen in een ambulance! De letter van de week is de P van pil.

Wij hebben inmiddels al veel nieuwe bijtjes erbij gekregen! Welkom: Freya, Levi, Kaia, Inez, Noor, Xavi en Mette, wij wensen jullie een hele fijne tijd bij de blije bijtjes.

Vrijdag 9 februari "carnaval"!
Vrijdag was het carnaval op school en was bijna iedereen verkleed. Wat een feest! We hebben gezongen, gedanst en met onze stamgroep een mooie "praalwagen" gemaakt! De onderbouw had samen een circustrein gemaakt, de Vlinders de locomotief en de Libellen en Bijtjes een wagon. Het was een hele leuke "feestelijke" dag. Aan het eind van de middag waren alle vaders/moeders, opa's/oma's, oppas uitgenodigd voor de modeshow.

Welkom bij de Blije Bijtjes,
Na de zomer was het even wennen. Onze oude groep 2 was verdwenen. De kinderen misten hen wel.
Gelukkig hadden we weer een nieuwe groep 2. De bestaande groep werd aangevuld door Nils en al snel voelden zij zich echt de oudsten van de groep.
In groep 1 kwamen Koen, Tess en Joëlle erbij. We hebben nu een mooi clubje van 22 kinderen. Altijd weer leuk om te zien hoe snel nieuwe kinderen opgenomen worden in de groep.
We hebben net de kampweek over een onbewoond eiland gehad en nu zijn we bezig met de Kinderboekenweek.
Het gaat goed met ons.

 

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl