• Nationale modderdag

Nationale modderdag

JANUARI 2018

De vrolijke Vlinders

April 2018
Komende maandag starten wij ons nieuwe thema "gezondheid", in de onderbouw werken wij over ziek zijn. Het kleuterhuis is omgetoverd tot apotheek en in alle groepen hebben wij een prachtige "ziekenboeg". Wij verwachten meteen maandag bezoek van een echte dokter en vrijdag mogen wij een kijkje nemen in een ambulance! De letter van de week is de P van pil. Wij hebben ook weer nieuwe klasgenootjes gekregen: Mayra, Kristel, Elza en Charlotte, ook Matt is deze week begonnen met proefdraaien. Wij wensen jullie een hele fijne Vlindertijd!


Vrijdag 9 februari "carnaval"!
Vrijdag was het carnaval op school en was bijna iedereen verkleed. Wat een feest! We hebben gezongen, gedanst en met onze stamgroep een mooie "praalwagen" gemaakt! De onderbouw had samen een circustrein gemaakt, de Vlinders de locomotief en de Libellen en Bijtjes een wagon. Het was een hele leuke "feestelijke" dag. Aan het eind van de middag waren alle vaders/moeders, opa's/oma's, oppas uitgenodigd voor de modeshow.

Januari 2018
Na de kerstvakantie zijn wij nu aan het werk over "dieren in de winter" weer een ontzettend leuk thema waar wij veel leuke en leerzame dingen doen en maken. Zo hebben wij samen al vogelbolletjes gemaakt aan de hand van een heus recept! De kinderen vonden het prachtig. Ook hebben wij er weer een nieuw klasgenootje bij gekregen! Welkom Evalynn, wij wensen jou een hele fijne tijd toe bij de Vrolijke Vlinders!

November 2017: thema "van vroeger tot nu"
Wat was dit een leuk thema!
Alle kinderen hadden een baby foto mee (rara wie ben ik?) En van alle kinderen hingen er babykleertjes in de klas en een geboortekaartje. De mama van Elin kwam haar zusje bij ons in bad doen, wat een feest! Hoe gaat dat allemaal precies? hoe doe je een luier om? En hoe warm moet het water in het badje? De kinderen hebben genoten.December 2017
Sinterklaas en kerst, wat een leuke maar ook spannende tijd! Wij hebben er deze maand 2 nieuwe klasgenootjes bij gekregen! Welkom Jelte en Kajsa, wij wensen jullie een hele fijne tijd bij ons in de groep. Levi Kraak heeft de afgelopen periode bij ons stage gelopen op de woensdagen en gaat na de vakantie weer naar een ander stageadres. Levi het was fijn dat je er was, heel veel succes met je studie!
September 2017
Het schooljaar is weer begonnen, wat hebben wij weer een fijne groep! Juf Ellen is de nieuwe juf van De Vrolijke Vlinders samen met juf Sindy. Er zijn 2 nieuwe meisjes bij gekomen! Welkom Pheadra en Elin, wij wensen jullie een hele fijne vlindertijd!

Het schoolkamp "op een onbewoond eiland" was ook dit jaar weer super leuk, we waren prachtige piraten, zeemeerminnen, schipbreukelingen en Honolulu meisjes! Wij hebben elkaar nog beter leren kennen, samen gespeeld en gewerkt. Op de laatste dag hebben wij de schatkaart van de piraat gekocht met onze verdiende schelpen en konden wij op onze zelfgemaakte boot weer terug naar huis.


 

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@frajena.nl