DE VROLIJKE VLINDERS

Juli 2018
En toen was het alweer bijna zomervakantie!
De afgelopen weken zijn Quinn, Julian en Amber ook Vrolijke Vlinders geworden, welkom en erg fijn dat jullie er zijn!

Laatste schoolweek
Deze laatste week voor de vakantie staat in het teken van afscheid nemen. De kinderen hebben allemaal het portfolio meegekregen met daarin ook het rapport. Afscheid van groep 8 maar ook de wisselochtend waarbij groep 2 gaat wennen in de middenbouw en de kinderen die na de vakantie naar groep 2 gaan ook komen wennen als nieuwe groep 2-ers! Weer een nieuwe fase gaat aanbreken, afscheid nemen maar ook weer nieuwe kinderen verwelkomen. Wij wensen iedereen een hele fijne laatste schoolweek, een fijne vakantie en tot maandag 3 september!

(en de aanstaande groep 3 kinderen... heel erg bedankt voor de ontzettend fijne tijd met jullie bij de Vrolijke Vlinders en een hele mooie middenbouwtijd gewenst)!

juni/juli
Ons laatste thema "landen en vakantie" hebben wij afgelopen week afgesloten. Waar ga jij heen op vakantie? Of waar ben je weleens geweest of zou je graag een naartoe gaan? Hoe kom je op je vakantie bestemming? En wat neem je allemaal mee? Het kleuterhuis was omgetoverd tot een camping (bedankt versierouders!). Wij hebben vlaggen gemaakt van verschillende landen, vrij geknutseld over alles wat maar met vakantie te maken heeft. Een thema wat erg aansprak gezien het bijna vakantie is, we hebben ook hiervan genoten!

Mei/juni
In de maand mei / juni hebben wij gewerkt over het thema "Bijen" bij de Vlinders. Zelf zaadjes zaaien in een grote bak in onze groep en nadat de bloemen en plantjes groot genoeg waren hebben wij ze in ons eigen "vrolijke vlinder tuintje" geplant. Wij hopen dat er heel veel bijen plezier van mogen hebben! Bijenliedjes, bijen-knutsels en tot slot stond onze weeksluiting  ook in het teken van de Bij, wat een fijn thema was dat!

April 2018
Komende maandag starten wij ons nieuwe thema "gezondheid", in de onderbouw werken wij over ziek zijn. Het kleuterhuis is omgetoverd tot apotheek en in alle groepen hebben wij een prachtige "ziekenboeg". Wij verwachten meteen maandag bezoek van een echte dokter en vrijdag mogen wij een kijkje nemen in een ambulance! De letter van de week is de P van pil. Wij hebben ook weer nieuwe klasgenootjes gekregen: Mayra, Kristel, Elza en Charlotte, ook Matt is deze week begonnen met proefdraaien. Wij wensen jullie een hele fijne Vlindertijd!


Vrijdag 9 februari "carnaval"!
Vrijdag was het carnaval op school en was bijna iedereen verkleed. Wat een feest! We hebben gezongen, gedanst en met onze stamgroep een mooie "praalwagen" gemaakt! De onderbouw had samen een circustrein gemaakt, de Vlinders de locomotief en de Libellen en Bijtjes een wagon. Het was een hele leuke "feestelijke" dag. Aan het eind van de middag waren alle vaders/moeders, opa's/oma's, oppas uitgenodigd voor de modeshow.

Januari 2018
Na de kerstvakantie zijn wij nu aan het werk over "dieren in de winter" weer een ontzettend leuk thema waar wij veel leuke en leerzame dingen doen en maken. Zo hebben wij samen al vogelbolletjes gemaakt aan de hand van een heus recept! De kinderen vonden het prachtig. Ook hebben wij er weer een nieuw klasgenootje bij gekregen! Welkom Evalynn, wij wensen jou een hele fijne tijd toe bij de Vrolijke Vlinders!

November 2017: thema "van vroeger tot nu"
Wat was dit een leuk thema!
Alle kinderen hadden een baby foto mee (rara wie ben ik?) En van alle kinderen hingen er babykleertjes in de klas en een geboortekaartje. De mama van Elin kwam haar zusje bij ons in bad doen, wat een feest! Hoe gaat dat allemaal precies? hoe doe je een luier om? En hoe warm moet het water in het badje? De kinderen hebben genoten.

December 2017
Sinterklaas en kerst, wat een leuke maar ook spannende tijd! Wij hebben er deze maand 2 nieuwe klasgenootjes bij gekregen! Welkom Jelte en Kajsa, wij wensen jullie een hele fijne tijd bij ons in de groep. Levi Kraak heeft de afgelopen periode bij ons stage gelopen op de woensdagen en gaat na de vakantie weer naar een ander stageadres. Levi het was fijn dat je er was, heel veel succes met je studie!

September 2017
Het schooljaar is weer begonnen, wat hebben wij weer een fijne groep! Juf Ellen is de nieuwe juf van De Vrolijke Vlinders samen met juf Sindy. Er zijn 2 nieuwe meisjes bij gekomen! Welkom Pheadra en Elin, wij wensen jullie een hele fijne vlindertijd!

Het schoolkamp "op een onbewoond eiland" was ook dit jaar weer super leuk, we waren prachtige piraten, zeemeerminnen, schipbreukelingen en Honolulu meisjes! Wij hebben elkaar nog beter leren kennen, samen gespeeld en gewerkt. Op de laatste dag hebben wij de schatkaart van de piraat gekocht met onze verdiende schelpen en konden wij op onze zelfgemaakte boot weer terug naar huis.

 

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl