DE COOLE COBRA'S

De coole cobra's

Hier vindt u nieuws over de Coole Cobra's geschreven door de Coole Cobra's

De nieuwe groep

Dit jaar zijn we weer spetterend gestart met kamp! Als thema onbewoond/bewoond eiland. En dus zijn ook de groepen weer ingedeeld, hier in de slangenkuil van de CC zijn er ook weer slangen gekomen en gegaan. In de CC hebben we erbij: Frederique, Nienke, Rick en Thom,Storm,Jayden,Joris, en Jelte. Samen met deze nieuwe slangen erbij, vormen wij de Coole Cobra's.

Glibberige groetjesssss Jochum, groep 8.

Mijn ouders zijn getrouwd

Op 8 september zijn mijn ouders getrouwd. We waren met de trouwauto de meisjes aan het halen.Daarna hadden we foto's gemaakt en gingen naar la Fontaine en de visite was erbij om ons te verassen en middag te eten.Daarna we hadden gegeten gingen me ouders trouwen.En 's avond's hadden we nog feest gevierd.

groetjes Ceder 

kamp dinsdag

Op 26 september begon de kampweek, met een opening over mensen die gestrand waren op een onbewoond eiland daarna ging de Middenbouw op kamp. Op 27 september ging de bovenbouw naar Appelscha daar gaan we te fiets heen. Toen we daar aankwamen waren de Middenbouw en Kleuters er ook al, eerst aten we tafel patat daarna deden we een spelletjes middag. Rond 15.30 gingen ze weg en deden we de kamer indeling we  hadden nog vrije tijd en om 18.00 gingen we avond eten Macaroni. We deden als laatst een Bosspeurtocht waarbij je inborlingen zocht.

Laurens

kamp woensdag

In de ochtend moesten we ochtend gymnastiek doen. Dit was een spel met dit spel kon je een lekker ontbijtje verdienen. Na het eten heb ik boog geschoten. Dit was wel leuk. In de middag zijn we naar de kale duinen geweest. Daar hebben we leuke spelletjes gedaan.
In de avond hebben we nog een bosspel gedaan. Ik ging proberen om met een satéprikker stiekem Juf Rikie voor de gek te houden. Dit is mislukt wat de kinderen geloofden mij niet.

Jelte

Donderdag zijn de kinderen van groep 6 met de auto terug gegaan. Groep 7/8 is op de fiets terug gegaan. Na een vermoeiend kamp mochten de kinderen de vrijdag lekker uitslapen. Op vrijdag hebben we de kampweek met de hele school afgesloten

Vlechtmuseum

Met groep 7 gingen we donderdag 2 november naar het vlechtmuseum.
Eerst kregen we uitleg over hoe het ontstond en over welke riet soorten er zijn.
Daarna mochten we zelf aan de gang.We moesten een Wielewapper maken wat dat was mocht je zelf bedenken.We moesten vouwen en friemelen. Uiteindelijk vonden de meeste het leuk.

groetjes Bibi

Klimmen in het Linde College

Maandag 20 november gingen we in plaats van gym naar het Linde College om in hun gymzaal te klimmen dat was omdat het Linde de gymzaal waar wij eigenlijk in zouden gebruikten en toen mochten we in hun gymzaal aan de klimmuur klimmen het was heel leuk!!

Jinte

Lindestede

groep 8 is naar Lindestede geweest om te knutselen met de oude mensen daar. Op school werd een week van te voren een uitleg gegeven van wat je daar kan verwachten van de oude mensen daar. Sommige oudjes waren een beetje dement bijvoorbeeld vroegen ze 3 keer: hoe heet jij ? maar dat maakte niks uit. Voordat je daar naar toe ging werd je in 3  groepjes opgedeeld.  Je ging daar natuurlijk niet niks doen maar je ging bloemen van was kneden. Je werd daar dus ook gekoppeld met een oudje en je ging dus met een  oudje knutselen

groeten Bianca

Doedag Linde College

Je werd hartelijk ontvangen. Eerst moest je in de kantine gaan zitten daar speelde ze ook een liedje en toen werd alles uitgelegd en dan kon je naar verschillende vakken gaan zoals: klimmen, natuurkunde en techniek. Ik heb verzorging en klimmen gedaan je kreeg na de eerste ronde kreeg je wat te drinken dan mocht je er weer een vak uit kiezen. Ik vond het hartstikke leuk op het Linde en ik denk ook dat ik er heen ga.

Groetjes van Kas   
 

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl