ONDERBOUW

Juli 2018
Nog even en dan zit dit schooljaar er alweer op, dit jaar is ook weer voorbij gevlogen! De meeste groep 2 kinderen gaan na de zomervakantie naar groep 3. Gelukkig blijver er ook een paar kinderen bij groep 2 en hoeven wij niet iedereen al te missen!

Afgelopen woensdag hebben wij met groep 2 tijdens de laatste groep 2 ochtend er een klein "afscheidsfeestje" van gemaakt. Kringspelletjes, bingo, Mees Kees kijken, zelf een fruitspies maken en het boek van Pluk vd. Petteflet uitlezen! Het was een fijne ochtend.

 Komende woensdag is het wisselochtend en gaan alle kinderen wennen in de nieuwe groepen, erg spannend maar ook leuk! En dan donderdag de laatste dag voor de vakantie, alle kinderen die na de vakantie naar groep 3 gaan willen wij bedanken voor de fijne tijd in de onderbouw en een hele mooie tijd in de middenbouw wensen! Voor nu eerst een fijne vakantie en tot maandag 3 september.


April 2018
Er is intussen alweer van alles gebeurd in de onderbouw. Juf Maartje heeft een dochter gekregen en is inmiddels alweer een tijdje aan het werk. Juf Marjan is weer terug uit Canada en juf Ellen werkt nu weer bij de vrolijke vlinders. Tijdens de groep 2 dagen zijn de kinderen druk aan het oefenen voor groep 3! Het thema "duurzaamheid" was een groot succes! De kinderen hebben geleerd hoe ze duurzaam kunnen leven oa. door afval te scheiden. De veegauto van de gemeente is ook nog langs geweest. De komende weken is ons thema "gezondheid" en werken wij over ziek zijn / de dokter en het ziekenhuis.


Imker
16 oktober zijn er 2 imkers op school geweest om de onderbouw kinderen te vertellen over hoe belangrijk bijen zijn. De kinderen vonden het erg interessant, ook kwam de burgemeester even langs en mocht iedereen honing proeven! 

Start schooljaar onderbouw 2017
Dit schooljaar zijn wij weer met 3 onderbouwgroepen gestart, erg fijn!
De Blije Bijtjes, de Lieve Libellen en de Vrolijke Vlinders.

Woensdag groep 2 ochtend 
Op de woensdagen is de groep van de Blije Bijtjes verdeeld in 2 groepen, de ene helft zit dan bij groep 2 van de Lieve Libellen (Juf Maartje en juf Marjan) en de andere helft van de groep zit bij de Vrolijke Vlinders (juf Sindy). Juf Joke komt deze ochtend met beide groepen schrijfdansen/fijne motoriek oefeningen doen (super fijn!). Wij werken deze ochtend in circuitvorm en kijken met alle groep 2 kinderen samen school tv. (koekeloere) ook krijgen de kinderen instructie voor de weektaak. Kortom een "echte" groep 2 ochtend!

Juf Maartje
Juf Maartje krijgt bijna een baby, ze werkt tot de kampweek en gaat daarna met verlof. Juf Maartje is in de herfstvakantie uitgerekend. Juf Ellen gaat tot juf Maartje weer terug is haar vervangen in de Lieve libellen op maandag en dinsdag. De woensdagen gaat juf Marjan vervangen. Lieve juf Maartje, alvast een heel fijn verlof gewenst!

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl